Personalens egna presentationer

Linda


Jag är en riktig skogsmulle så min första hund blev en schäferhane som kunde hänga med mig ut i skog och mark. Jag tränade lydnad och spår med honom.


När han sen blev äldre så visste jag att jag ville ha en hund som skulle ge mig en annan form av utmaning. Jag köpte då en Alaskan Malamute och är nu inne på min tredje. Jag älskar allt med denna urhundsras, deras historia, utseende och mentalitet. Detta är en ras som lever med dig men inte för dig. Dom är självständiga och har enen mycket stark egen vilja. Alaskan Malamutes är förvånansvärt lättlärda men till skillnad från andra raser har du inte följsamheten som hos många andra raser. Vardagslydnad är något som ständigt står på schemat och vi har börjat dragträna vår yngsta.

Jag är väldigt intresserad av att studera hundars flockbeteende samt kommunikationen hundar emellan men även mellan hund och människa.

Jag är platsansvarig på Lerums dagis och har jobbat här sedan 2016. Det roliga är att jag varit kund sedan dagiset öppnade 2005 och så jobbar jär här nu.

Hanna R


Jag har varit en del av InMotion Hundcenter sedan 2018 och är platsansvarig på Flodas dagis sedan starten i maj 2021. Tidigare kunde ni träffa mig på våra dagis i Lerum och Stenkullen. Många av er har även haft mig som instruktör i vår kursverksamhet.


Som verksam Trick Dog instruktör och Trick Dog domare mottog jag nyligen utmärkelsen ”Trainer Of The Year”, som innebär att jag tränat och coachat mina kursdeltagare att motta över 100 registrerade titlar.

Jag är uppväxt med hundar och har idag två Finska Lapphundar; Grimm & Viggo. Med mina hundar tränar jag mångsidigt och är en allätare inom hundsport. Grimm & Viggo är båda Trick Dog Champions sedan 2019 och nu satsar vi helhjärtat på Viltspårs championat.


”En trött hund är en lycklig hund” tycker vi och vi jobbar alltid på nya projekt för att ge våra dagishundar maximalt med berikning, aktivering och guldkant i vardagen.

Ann-Sofie


Jag heter Ann-sofie, är platsansvarig och jobbar heltid i Stenkullen där jag varit i snart 6 år och stormtrivs. På fritiden passar jag även hundar i mån av tid.

Jag har alltid haft djur omkring mig, när jag var liten hade vi både höns, katter och hundar så som schäfer ovh tax.


Jag har även haft en cocker tik från hundar utan hem, som var lösspringande i Dublin utan något hem. Hon gick tyvärr bort alldeles för tidigt för ca 2,5år sen.

Nu har jag 2 hundar, cocker spaniel tik Ebba på 2 år och Lufsen 7år som är en blandning mellan cavalier/papillon

Sol


Jag har arbetat på InMotion Hundcenter sedan 2018. Först på vårt hunddagis i Lerum för att sedan vara med och starta upp vårt tredje hunddagis i Floda, där jag nu är en del av Flodateamet.


Med en varm själ som värnar om alla djur har jag valt att öppna upp mitt hem för omplaceringshundar. Idag är tre Shetland sheepdogtikar, Athena, Pepsi & Flinga en viktig del av min familj.

Stina


Jag är uppvuxen med alla möjliga sorters hundar runt mig och haft ett stort intresse kring dessa, så efter att jag år 2020 flyttade till göteborg och hittade InMotion HundCenter tvekade jag inte att höra av mig!


Hundintresset har som sagt alltid funnits, och familjens tyska jaktterrier Igor har tvingats vara med på alla möjliga träningsexperiment en hundtokig tonåring kan tänkas ha.


I väntan på att få hem min första valp, brukar jag med glimten i ögat säga att dagishundarna blir som mina egna över dagarna! När jag äntligen har min egna hund hos mig kommer vi tillsammans leta oss fram genom träningen för att hitta något vi tycker är roligt och förhoppningsvis tävla i detta!


Att träffa dagishundarna, se deras personliga behov och sedan anpassa efter dem gör det otroligt kul och framför allt givande att ha just detta jobb. Alla härliga promenader och att alltid ha någon att mysa med är inte så illa det heller.


Filippa


Jag har jobbat på Inmotion Hundcenter i cirka 1,5 år och trivs så bra med att få spendera mina dagar med alla våra fantastiska dagishundar!

Mitt hundintresse har funnits så länge jag kan minnas men har vuxit sig starkare på senare år. Familjen har haft hund sedan jag var mycket liten och för tre år sedan bestämde vi oss för att köpa Ziggy, en labradoodlevalp som jag skulle ha huvudansvaret för. Det var en minst sagt tuff valperiod, men efter alla sömnlösa nätter och söndertuggade händer så har vi nu blivit ett grymt team som tar oss an rädslor, utmaningar och roliga äventyr tillsammans.


Mitt hundintresse grundar sig i att jag brinner för att se hur olika individer med rätt förutsättningar kan utvecklas och bli starka och trygga, både i sig själva men också tillsammans i en flock. Det intresset får jag verkligen utlopp för när jag jobbar på hunddagis, då vi dagligen arbetar med att stärka och utveckla hundarna som individer men också i flock.

Hanna E


Jag har en dansk/ svensk gårdshundstik på 6 år som jag brukar hänga med på fritiden.

Till exempel brukar vi gå på långpromenader, träna agility eller träna/ äventyra ihop med andra hundägare och deras hundar.


Anledningen till att jag började jobba på InMotion är för att jag sedan jag var liten varit intresserad av hundar. När det var dags att välja gymnasium var valet inte svårt alls, klart jag skulle gå ett program med inrikting hund!

Detta innefattade både praktiska och teoretiska lektioner inom just ämnet hund- till exempel djurträning, hundens beteende, läran om olika raser och hunduppfödning.


På fritiden passar jag även andras hundar eftersom jag helt enkelt inte kan få nog av denna charmiga och fascinerande varelse!

Malin


Jag heter Malin och är 37år gammal, jag flyttade ner hit till Lerum Februari 2022. Men är född och uppvuxen i Falun, Dalarna.


Jag har jobbat här på InMotion hundcenter sen slutet på Januari 2023 och stortrivs verkligen här bland både arbetskamrater och hundar.

Jag studerar även på Göteborgs Folkhögskola till Hundföreståndare som jag velat utbilda mig till senaste åren men inte haft chansen uppe i Dalarna. Tar examen Juni 2023.


Jag har under mina år alltid haft djur, alla möjliga. Men inom hund så har jag haft Pyrenéer, rottweiler/schäfer samt en schäfer/dalmatin.

Innan flytten ner hit ägde jag även hästar som jag nu sålt av då jag lagt det på hyllan. Hade uppfödning med arabiska fullblod.


Nu lever jag ihop med min sambo, mina 3 Shih tzu som är två tikar på 4år och en hane på 1år som jag fått upp själv ifrån en utav mina tikar.

Vi har även en liten kattjej där hemma.


På fritiden aktiverar jag mina hundar och tränar utställning då jag ställer ut min i unghund.

Älskar allt som har med hundar och göra och är så glad och tacksam för och få vara en i detta underbara gäng!