InMotion HundCenter
Elin - Ägare

“Jag som driver InMotion HundCenter heter Elin Hellgren och är utbildad Hundinstruktör via Hundens Hus.
Jag startade verksamheten 2008 och sedan dess har den utvecklats till tre dagis i Lerums kommun samt kursverksamhet både fysisk och digital.
Under mina 15 år med hunddagis har jag lärt mig otroligt mycket om hundar och vår relation till dessa samt hundars relation till varandra.
Just hundars tydliga språk och fantastiska förmåga att samarbeta är något vi människor har mycket att lära oss av, tänk om vi kunde behärska detta lika bra som våra fyrfota vänner.
Min största drivkraft är att kunna ge hundar en möjlighet att leva i flock med många andra hundar.
Jag kan stå och studera våra fina flockar i timmar och bara njuta av deras fina språk med varandra.
Det roligaste med arbetet är just att man aldrig blir fullärd utan varje hund och varje dag erbjuder nya möjligheter att utveckla sin förståelse och beundran till dessa fantastiska djur.”

Ägare

InMotion HundCenter
Linda - Platsansvarig Lerums dagis

“Jag är en riktig skogsmulle så min första hund blev en schäferhane som kunde hänga med mig ut i skog och mark. Jag tränade lydnad och spår med honom.
När han sen blev äldre så visste jag att jag ville ha en hund som skulle ge mig en annan form av utmaning. Jag köpte då en Alaskan Malamute och är nu inne på min tredje. Jag älskar allt med denna urhundsras, deras historia, utseende och mentalitet. Detta är en ras som lever med dig men inte för dig. Dom är självständiga och har en mycket stark egen vilja. Alaskan Malamutes är förvånansvärt lättlärda men till skillnad från andra raser har du inte följsamheten som hos många andra raser. Vardagslydnad är något som ständigt står på schemat och vi har börjat dragträna vår yngsta.
Jag är väldigt intresserad av att studera hundars flockbeteende samt kommunikationen hundar emellan men även mellan hund och människa.

Jag är platsansvarig på Lerums dagis och har jobbat här sedan 2016. Det roliga är att jag varit kund sedan dagiset öppnade 2005 och så jobbar jag här nu.”

Platsansvarig Lerums dagis

InMotion HundCenter
Hanna - Platsansvarig Flodas dagis

“Jag har varit en del av InMotion Hundcenter sedan 2018 och är platsansvarig på Flodas dagis sedan starten i maj 2021. Tidigare kunde ni träffa mig på våra dagis i Lerum och Stenkullen. Många av er har även haft mig som instruktör i vår kursverksamhet.
Som verksam Trick Dog instruktör och Trick Dog domare mottog jag nyligen utmärkelsen ”Trainer Of The Year”, som innebär att jag tränat och coachat mina kursdeltagare att motta över 100 registrerade titlar.
Jag är uppväxt med hundar och har idag två Finska Lapphundar; Grimm & Viggo. Med mina hundar tränar jag mångsidigt och är en allätare inom hundsport. Grimm & Viggo är båda Trick Dog Champions sedan 2019 och nu satsar vi helhjärtat på Viltspårs championat.

En trött hund är en lycklig hund tycker vi och vi jobbar alltid på nya projekt för att ge våra dagishundar maximalt med berikning, aktivering och guldkant i vardagen.”

Platsansvarig Flodas dagis

InMotion HundCenter
Camilla - Platsansvarig Stenkullens dagis

“Jag heter Camilla, bor på en gård i Töllsjö med min familj.
På gården bor även våra hästar, hönor, katter, kaniner samt fyra hundar.
Vi har två storpudlar & två mellanpudlar som jag tränar och tävlar i lydnad & rally.
Tidigare har jag även tävlat i viltspår och gått jakthundsprov med mina hundar.
Jag har haft hund sen jag var barn, flera olika raser bla Boxer, Jaktlabrador, Drent, Tax och Tollare.
Jag är utbildad hundinstruktör & viltspårsinstruktör på Hundens Hus i Göteborg och nu går jag en utbildning till tävlingslydnadsinstruktör hos Kungliga hundar i Göteborg.
Jag är även utbildad hundfrisör.

Jag började arbeta på InMotion HundCenter i somras och jag stortrivs, det känns så häftigt att äntligen kunna få jobba heltid med hund.”

Platsansvarig Stenkullens dagis

InMotion HundCenter
Sol - Arbetar på Flodas dagis

“Jag har arbetat på InMotion Hundcenter sedan 2018. Först på vårt hunddagis i Lerum för att sedan vara med och starta upp vårt tredje hunddagis i Floda, där jag nu är en del av Flodateamet.
Med en varm själ som värnar om alla djur har jag valt att öppna upp mitt hem för omplaceringshundar. Idag är tre Shetland sheepdogtikar, Athena, Pepsi & Flinga en viktig del av min familj.”

Arbetar på Flodas dagis

InMotion HundCenter
Stina - Arbetar på alla våra dagis

“Jag är uppvuxen med alla möjliga sorters hundar runt mig och har alltid haft ett stort intresse kring dessa. Efter att jag 2020 flyttade till Göteborg och hittade InMotion HundCenter tvekade jag inte att höra av mig!
Hundintresset har som sagt alltid funnits, och familjens tyska Jaktterrier Igor har tvingats vara med på alla möjliga träningsexperiment en hundtokig tonåring kan tänkas ha.
I väntan på att få hem min första valp, brukar jag med glimten i ögat säga att dagishundarna blir som mina egna över dagarna! När jag äntligen har min egna hund hos mig kommer vi tillsammans leta oss fram genom träningen för att hitta något vi tycker är roligt och förhoppningsvis tävla i detta!

Att träffa dagishundarna, se deras personliga behov och sedan anpassa efter dem gör det otroligt kul och framför allt givande att ha just detta jobb. Alla härliga promenader och att alltid ha någon att mysa med är inte så illa det heller.”

Arbetar på alla våra dagis

InMotion HundCenter
Filippa - Arbetar på alla våra dagis

“Jag har jobbat på Inmotion Hundcenter sedan 2021 och trivs så bra med att få spendera mina dagar med alla våra fantastiska dagishundar!
Mitt hundintresse har funnits så länge jag kan minnas men har vuxit sig starkare på senare år. Familjen har haft hund sedan jag var mycket liten och för tre år sedan bestämde vi oss för att köpa Ziggy, en Labradoodlevalp som jag skulle ha huvudansvaret för. Det var en minst sagt tuff valpperiod, men efter alla sömnlösa nätter och söndertuggade händer så har vi nu blivit ett grymt team som tar oss an rädslor, utmaningar och roliga äventyr tillsammans.

Mitt hundintresse grundar sig i att jag brinner för att se hur olika individer med rätt förutsättningar kan utvecklas och bli starka och trygga, både i sig själva men också tillsammans i en flock. Det intresset får jag verkligen utlopp för när jag jobbar på hunddagis, då vi dagligen arbetar med att stärka och utveckla hundarna som individer men också i flock.”

Arbetar på alla våra dagis

InMotion HundCenter
Hanna - Arbetar på Stenkullens dagis

“Jag har en dansk/ svensk gårdshundstik på 6 år som jag brukar hänga med på fritiden.
Till exempel brukar vi gå på långpromenader, träna agility eller träna/ äventyra ihop med andra hundägare och deras hundar.
Anledningen till att jag började jobba på InMotion är för att jag sedan jag var liten varit intresserad av hundar. När det var dags att välja gymnasium var valet inte svårt alls, klart jag skulle gå ett program med inrikting hund!
Detta innefattade både praktiska och teoretiska lektioner inom just ämnet hund- till exempel djurträning, hundens beteende, läran om olika raser och hunduppfödning.
På fritiden passar jag även andras hundar eftersom jag helt enkelt inte kan få nog av denna charmiga och fascinerande varelse!”

Arbetar på Stenkullens dagis

InMotion HundCenter
Malin - Arbetar på alla våra dagis

“Jag heter Malin, jag flyttade till Lerum Februari 2022. Men är född och uppvuxen i Falun, Dalarna.
Jag har jobbat här på InMotion hundcenter sen slutet på Januari 2023 och stortrivs verkligen här bland både arbetskamrater och hundar.
Jag har utbildat mig på Göteborgs Folkhögskola till Hundföreståndare.
Jag har under mina år alltid haft djur, alla möjliga. Men inom hund så har jag haft Pyrenéer, Rottweiler/Schäfer samt en Schäfer/Dalmatin.
Innan flytten ner hit ägde jag även hästar som jag nu sålt av då jag lagt det på hyllan. Jag har även haft uppfödning med arabiska fullblod.
Nu lever jag ihop med min sambo, mina 3 hundar varav en jag fött upp själv.
Vi har även en liten katt-tjej hemma.
På fritiden aktiverar jag mina hundar och tränar utställning då jag ställer ut min i unghund.
Älskar allt som har med hundar och göra och är så glad och tacksam för och få vara en i detta underbara gäng!”

Arbetar på alla våra dagis

InMotion HundCenter
Amanda - Arbetar på alla våra dagis

“Mitt namn är Amanda och jag bor med mina tre storpudlar Enya, Lyra och Ayla.
Hundar har varit en stor del av mitt liv och när jag var 15 år fick jag min första storpudel Milton. Innan dess passade jag alla kvarterets hundar med stor passion!
Jag är utbildad hundinstruktör på Hundens Hus (2013) och har sedan dess varit aktiv i eget företag med kursverksamhet och privatlektioner. År 2022 tog jag även examen i kraniosakral terapi för hund, vilket är en sorts alternativ behandling inom friskvård för hund. Utöver detta har jag också studerat kurser i etologi på Linköpings Universitet.
Med mina egna hundar tränar och tävlar jag aktivt i olika grenar. Enya är bl.a. viltspårschampion men vi tävlar numer främst i tävlingslydnad och rallylydnad.
Att få jobba på InMotion HundCenter är väldigt roligt, aktivt och dagarna fylls av glädje tillsammans med hundarna. Att få se varje individs behov och kunna se till att alla hundar känner trygghet och tillfredställelse varje dag är något jag brinner för att kunna bidra med.”

Arbetar på alla våra dagis